Beste lezer,

Wie zitten er achter het IKC-lab?

Wij, 24 studenten van het Noorderpoort Zorg en Welzijn, zijn afgelopen augustus samen met Ans Huisman gestart met het IKC-lab Groningen. Wij zitten op verschillende opleidingen en in verschillende leerjaren. We volgen de opleidingen Onderwijsassistent, Pedagogisch Medewerker en Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker. Vol enthousiasme zijn wij samen met de SKSG, Borgman School en Siebe Jan Boumaschool gaan samenwerken. Als student lopen wij zowel stage in het onderwijs als de kinderopvang.

Wat doen we binnen het IKC-lab?

Wij werken als student zijnde aan diverse oefenopdrachten en examens, hierbij leren we hoe we bepaalde vaardigheden binnen de praktijk kunnen inzetten. Op de dagen dat we theorie hebben discussiëren we over pedagogische dilemma’s en proberen we samen tot een oplossing te komen. Deze dagen behandelen we diverse thema’s waarbij onze docent bijval heeft van iemand uit het werkveld, een werkbegeleider. Elke week is er een andere werkbegeleider aanwezig en we wisselen regelmatig van leslocatie zodat we alle stagelocaties kunnen ontdekken.

Wij zullen regelmatig via deze blog jullie op de hoogte houden van ontwikkelingen binnen het IKC-lab en nieuwe ervaringen met jullie delen.

 

Met vriendelijke groet,

Natascha en Hanna
[Studenten IKC-lab]